Go to main section Go to footer
This action will scroll the page to the content
Close dialog
Tooltip.

LIFE FITNESS GİZLİLİK POLİTİKASI

LIFE FITNESS GİZLİLİK POLİTİKASI

Geçerlilik Tarihi: 1 Temmuz 2021

Life Fitness olarak müşterilerimizin, çevrimiçi ziyaretçilerimizin, mobil uygulama kullanıcılarımızın ve iş ortaklarımızın (“siz” veya “sizin”) kişisel bilgilerinizle ilgili endişelerine saygı duyuyor ve sizinle olan ilişkimize değer veriyoruz.

Bu Gizlilik Politikası, Life Fitness, Life Fitness Markaları Grubu ve tüm ilişkili şirketler ya da iştirakler (“Life Fitness”, “biz” ya da “bize”) tarafından bu Gizlilik Politikası’na bağlantı içeren tüm web siteleri veya mobil uygulamalar (toplu olarak “Sitelerimiz”) dâhil çevrimdışı ya da çevrimiçi olarak toplanan tüm bilgiler için geçerlidir.

Bu Gizlilik Politikası, topladığımız kişisel bilgi türlerini, kişisel bilgileri nasıl kullandığımızı ve işlediğimizi, işlemenin yasal dayanağını ve kişisel bilgileri kiminle paylaştığımızı açıklamaktadır. Bununla birlikte, iletişim bilgilerinizi güncellememiz, adınızı posta listemizden kaldırmamız veya gizlilik uygulamalarımızla ilgili sorularınızın cevaplanması için bize nasıl ulaşabileceğiniz de açıklanmaktadır. Bu Gizlilik Politikasını lütfen dikkatlice okuyun. Bu Gizlilik Politikasını gözden geçirme fırsatı bulduktan sonra sitelerimizle etkileşime girmeye devam ederek veya bize kişisel bilgiler sağlayarak, bu Gizlilik Politikasında açıklanan uygulamaları kabul etmiş olursunuz. Bu Gizlilik Politikası, Sitelerimizin her birinde yayınlanan Kullanım Şartlarına referans olarak dâhil edilmiştir.

İçindekiler

GİZLİLİK POLİTİKAMIZDA YAPILAN GÜNCELLEMELER

BU GİZLİLİK POLİTİKASININ KAPSAMI

TOPLADIĞIMIZ KİŞİSEL BİLGİLER

ÇEREZLERİ VE DİĞER TEKNOLOJİLERİ KULLANARAK TOPLADIĞIMIZ BİLGİLER

BİLGİ İŞLEMENİN AMAÇLARI VE YASAL DAYANAĞI

PAYLAŞTIĞIMIZ KİŞİSEL BİLGİLER

SOSYAL AĞ HESAPLARININ BAĞLANMASI

DİĞER WEB SİTELERİNİN BAĞLANTILARI

ÜÇÜNCÜ TARAF REKLAMLARI

E-POSTA VE METİN MESAJLARI

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ NASIL KORUYORUZ?

REŞİT OLMAYAN BİREYLER HAKKINDAKİ BİLGİLER

HAKLARINIZ – ERİŞİM VE DÜZELTME

KİŞİSEL BİLGİLERİN SAKLANMASI

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİNE AKTARILAN KİŞİSEL BİLGİLER

GİZLİLİK KALKANI İLE UYUM

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

KALİFORNİYALI TÜKETİCİLER İÇİN BİLDİRİMLER VE HAKLAR

GİZLİLİK POLİTİKAMIZDA YAPILAN GÜNCELLEMELER

Bu Gizlilik Politikası, faaliyetlerimizdeki değişiklikleri veya geçerli yasaları yansıtacak şekilde düzenli aralıklarla güncellenebilir. Bu Gizlilik Politikasını takdiri yalnız tarafımıza ait olmak üzere herhangi bir zamanda değiştirebiliriz. Bu Gizlilik Politikasında sizinle ilgili daha önceden toplamış olduğumuz kişisel bilgileri kullanma hakkımızı artıran önemli değişiklikler yapmamız durumunda, kayıtlı e-posta adresinize göndereceğimiz bir e-posta veya sitelerimizde öne çıkan duyurular ile onayınızı alırız. Kişisel verilerinizi, bu verileri topladığımız zaman diliminde Gizlilik Politikamızda açıklanmış olan amaçlar dışında başka bir amaç için işlemek istememiz halinde, Life Fitness olarak öncelikle söz konusu başka amaçlar hakkında bilgi verecek ve adil ve şeffaf bir işlemenin garanti edilmesi için ek bilgiler sağlayacağız.

BU GİZLİLİK POLİTİKASININ KAPSAMI

Bu Gizlilik Politikasında; bir kişiyi doğrudan veya dolaylı olarak tanımlayan, onunla ilgili olan, onu açıklayan veya makul şekilde bir kişiyle ilişkilendirilebilecek bilgilere atıfta bulunmak için birbirinin yerine geçebilecek şekilde “kişisel bilgiler” veya “kişisel veriler” terimlerini kullanırız. Kişisel bilgiler, artık bir kişiyi makul bir şekilde tanımlayamayacak veya bir kişiyle ilişkilendirilemeyecek kadar önemli bir şekilde değiştirilmiş bilgileri içermez.

Kişisel bilgileri aşağıdakiler dahil (ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere) çeşitli kaynaklardan elde ederiz:

  • Çevrimiçi olarak gönderdiğiniz bilgiler (Sitelerde form veya taleplerin doldurulması, bize mesaj gönderilmesi veya pazarlama mesajlarımıza ve promosyonlarımıza yanıt verilmesi dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere); 
  • “Çerezler ve Diğer Teknolojileri Kullanarak Topladığımız Bilgiler” başlıklı bölümde ve Çerez Politikamızda açıklandığı üzere Sitelerimizi ziyaret ettiğinizde toplanan bilgiler;


  • Kullandığınız spor salonu tarafından sağlanan bilgiler;
  • Bağlantılı fitness ürünlerimizi kullanan bir sporcuysanız, antrenman seansları sırasında toplanan bilgiler;
  • Life Fitness ile etkileşim kurmak için kullandığınız sosyal medya hesapları; 
  • Pazar araştırma hizmetleri, kamusal ve ticari kaynaklar.

Bu Gizlilik Politikası, mobil uygulamamızı indirdiğiniz üçüncü taraf kaynak (uygulama mağazası) tarafından toplanan hiçbir kişisel bilgi için geçerli değildir ve uygulama mağazanızın gizlilik uygulamaları için herhangi bir sorumluluk kabul edilmez. Aşağıda açıklandığı üzere bu Gizlilik Politikası, Sitelerimiz için işlevsellik sağlayan üçüncü taraf hizmetlerinin gizlilik uygulamaları (ör. eklentiler), sosyal medyada paylaştığınız bilgiler, bir mesajlaşma uygulaması veya başka bir uygulama (WhatsApp Messenger gibi) kullanarak paylaştığınız veya gönderdiğiniz bilgiler ya da Sitelerimizdeki bağlantıları kullanarak eriştiğiniz üçüncü taraf web siteleri tarafından toplanan bilgiler için geçerli değildir. 

TOPLADIĞIMIZ KİŞİSEL BİLGİLER

Kesin Coğrafi Konum Bilgileri. Ürün ve hizmetlerimizden bazıları, kesin coğrafi konum bilgilerinizi almayı kapsar. Bu ürünleri veya hizmetleri seçerseniz, kesin coğrafi konum bilgilerinizi alması için Life Fitness veya mobil işletim sisteminize izin vermeniz istenebilir. Kesin coğrafi konum bilgilerinizi vermemeyi seçerseniz, bu ürünler ve hizmetler düzgün çalışmayacaktır ve bunları size sağlayamayacağız.

Ayrıca bu kesin coğrafi konum bilgilerini mantıksal analiz amacıyla kullanacağız ve kesin coğrafi konum bilgilerinizi ekipman bayileri ve hedeflenmiş reklam ve mantıksal analiz hizmetleri sunan taraflar dâhil fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere belirli üçüncü taraflar ile paylaşacağız.

Bilgi Talebi. Ürünlerimiz veya hizmetlerimiz hakkında ya da fitness sektörü ile ilgili bilgi (ör. broşür, katalog, dergi, ürün tanıtımı veya kılavuz siparişi) talep etmeniz durumunda sizden; adınız, e-posta adresiniz, telefon numaranız, ilgili ürünün kullanım amacı, ilgi alanlarınız gibi kişisel bilgileri ve ayrıntıları sağlamanızı isteyebiliriz. Tercih etmeniz durumunda, ek görüş ve taleplerinizi de bizimle paylaşabilirsiniz. Biz ya da bölgenizdeki yetkili bayi, talep ettiğiniz bilgileri size göndermek için sizinle ilgili ayrıntıları kullanırız ve bu bilgileri, sizinle ileride ürün veya hizmetlerimizle ilgili iletişime geçmek için kullanabiliriz.

Bültenler ve Diğer İletişimler. Ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve promosyonlarımız hakkında çevrimiçi veya çevrimdışı haber bültenleri ve diğer iletişimler sunabiliriz. Bu iletişimleri almak için kaydolduğunuzda, adınız, posta adresiniz ve e-posta adresiniz gibi kişisel bilgilerinizi isteriz. Bu bilgileri, talep etmiş olduğunuz iletişimleri size göndermek ve ürün ve hizmetlerimizle ilgili sizinle iletişime geçmek için kullanabiliriz ya da bölgenizdeki yetkili bayi bilgilerinizi bu amaçlar için kullanabilir.

Fitness ve Egzersiz Verileri. Egzersiz oturumlarınızı mobil uygulamalarımızı (örneğin Halo® mobil uygulaması) kullanmak amacıyla kaydolarak veya Halo® tarafından desteklenip spor salonunuz tarafından sağlanan bir platformu kullanarak takip ederseniz; adınızı, e-posta adresinizi, cep telefonu numaranızı, doğum tarihinizi ve kilonuzu öğrenmek isteyebiliriz. Ayrıca fiziksel durumunuz, fitness tesisiniz, antrenman sonuçlarınız, ilerleme durumunuz ve dil tercihiniz ile ilgili verileri de girebilirsiniz. Siz egzersiz yaptıkça Halo®, VO2Max (maksimum oksijen tüketimi oranı), esneklik ve güç gibi performans ölçütlerini toplayacak ve analiz edecektir; bu değerleri rapor biçiminde indirebilirsiniz. Performans ölçütleriniz spor salonunuzla paylaşılacaktır.

Geri Bildirim, Anketler veya Yarışmalar. Size çevrimiçi anketlere, taleplere veya yarışmalara katılma fırsatı sunabiliriz. Talep ettiğimiz bilgiler, iletişim bilgilerini (ör. e-posta adresi) ve demografik bilgileri (ör. aile bireylerinizin sayısı ve gelir aralıkları) içerir. Anketlere, davetlere veya yarışmalara katılım tamamen gönüllülük esasına dayalıdır. Bu nedenle, herhangi bir bilgiyi paylaşıp paylaşmama konusunda tercih hakkınız bulunmaktadır. Biz, iş ortaklarımız ya da bölgenizdeki yetkili bayi bu bilgileri; yarışmanın kazananlarını ve verilen ödülleri bildirmek, bir veya daha çok web sitesinin ya da reklamın kullanımını izlemek veya iyileştirmek ve pazarlama amaçlı analizler gerçekleştirmek için toplu bilgiler sağlamak amacıyla kullanır.

Kariyer. Sitelerimiz, Life Fitness'teki açık pozisyonları arayabilmeniz ve özgeçmişiniz ile birlikte adınız, iletişim bilgileriniz ve iş geçmişiniz gibi diğer genel iş başvurusu bilgilerinizi göndererek pozisyonlara başvurabilmeniz için Life Fitness Careers sitesine bir bağlantı içerebilir. Gönderdiğiniz bilgileri, iş olanağına olan ilginizi değerlendirmek ve olası işe alımla ilgili sizinle iletişime geçmek için kullanırız.

Bir Satış Temsilcisi veya Bayi bulun. Sitelerimizden bazıları, "temsilci bul" veya “bayi bul” talep formları kanalıyla size yakın bir satış temsilcisi veya bayi bulmanızı sağlar. Bu hizmet sunulduğu takdirde, tamamen gönüllülük esasına dayalıdır ve kişisel bilgilerinizi verip vermemeyi seçme imkanınız olacaktır. Bir satış temsilcisi veya bayi bulmanıza yardımcı olmak için, sizden adınız ve soyadınız, eksiksiz posta adresiniz ve telefon numaranız gibi bilgileri isteyeceğiz. Bu bilgileri, yakınınızdaki bir satış temsilcisini ya da bayiyi bulmak, ihtiyaçlarınızı değerlendirmek ve size en iyi ve sizinle en alakalı hizmeti sunmak için kullanırız. Biz, satış temsilcisi ya da bölgenizdeki yetkili bayi, bu bilgileri ürün ve hizmetlerimizle ilgili sizinle doğrudan iletişime geçmek için kullanabiliriz.

Life Fitness Doğrudan SatışlarıMarkalı ürünlerimiz Life Fitness tarafından doğrudan Sitelerden satışa sunulmaktadır. Life Fitness ile Sitelerimiz üzerinden işlem yaparsanız, siparişleri işlemek için sipariş, ödeme ve gönderim bilgileriniz toplanacaktır. Ödeme bilgileriniz yetkili bir üçüncü taraf ödeme işlemcisi tarafından toplanacaktır.

Üçüncü Taraf SatışlarıMarkalı ürünlerimiz, yetkili bir üçüncü taraf ürün çözüm ortağı tarafından fiziksel perakende mağazalarında ve ilgili Sitelere bağlantılı olabilecek, yetkili üçüncü taraf ürün çözüm ortaklarının sahip olduğu ve kontrolündeki web siteleri üzerinden satışa sunulabilir. Yetkili bir üçüncü taraf ürün çözüm ortağıyla iş yapmanız durumunda, satın alma işleminiz, yetkili üçüncü taraf ürün çözüm ortağımızın web sitesinde; üçüncü tarafın gizlilik politikalarına ve kullanım şartlarına tabi olarak gerçekleştirilecektir. İşleminiz için uygulanacak, söz konusu üçüncü tarafın web sitesi için geçerli olan gizlilik politikası ve kullanım şartlarını incelemeniz gerekmektedir.

Ürün Finansmanı ve Kredi Yeniden Finansmanı. Bazı ürünlerimiz için, ait ürün finansmanı veya kredi yeniden finansmanı bilgileri için üçüncü taraf satıcılara bağlantılar sağlayabiliriz. Böyle bir bağlantı sağlanırsa, bilgileriniz doğrudan üçüncü taraf satıcıya iletilir ve şirketlerimiz tarafından alınmaz. Üçüncü taraf satıcının web sitesi için geçerli olan gizlilik politikasını ve kullanım koşullarını incelemelisiniz.

Kullanıcı Programları veya Ödül Programları. Muhtelif zamanlarda Sitelerimizden bazıları, kullanıcı programları, ödül programları veya kuponlar sunabilir ve sizi bu programlara kaydedebilmemiz ve sizinle iletişime geçebilmemiz için iletişim bilgileri ile ürün satın alımlarınızla ilgili bilgiler talep edebilir.

Ürün Kaydı. Muhtelif zamanlarda Sitelerimizden bazıları çevrimiçi ürün kaydı sunabilir. Çevrimiçi satın aldığınız Life Fitness markalı bir ürünü kaydettirirseniz, adınızı, e-posta adresinizi ve posta adresinizi, bayi ve ürün ayrıntılarınızı ve isteğe bağlı olarak da ev ve demografik bilgilerinizi isteriz.  Ürününüzü çevrimiçi kaydettirmekle bizim, iş ortaklarımızın, bir yetkili bayinin/hizmet sağlayıcısının ya da üçüncü taraf reklam ajansının; müşteri hizmetleri ve/veya garanti yardımı konusunda yasalarca gerekli kılınan ürün bildirimleri sağlamak, Life Fitness'in veritabanlarını ve ticari işlemlerini devam ettirmek gibi, ürün kaydına ilişkin çeşitli nedenlerle ve/veya bu Gizlilik Politikasında belirtilen diğer amaçlar doğrultusunda sizinle iletişime geçebileceğimizi kabul edersiniz.

Öneri Hizmeti. Muhtelif zamanlarda, arkadaşlarınızı ve diğer tanıdıklarınızı Life Fitness web sitelerinde (veya kanalıyla) bulunan ürünler ve/veya bilgiler hakkında bilgilendirmenize olanak tanıyan bir öneri hizmeti sunabiliriz. Böyle bir öneri hizmetini kullanmak istemeniz durumunda şu şartlar geçerli olur: Gönderen olarak sizin bilgilerinize yer verileceğini belirten tek seferlik bir e-posta gönderilmesi amacıyla e-posta adresleri toplanacaktır. Life Fitness, bu teslimata olanak tanıyan bir servis sağlayıcısı olacaktır.

Buluş Gönderimi.  Web sitemiz aracılığıyla bir Buluş Gönderimi yaparsanız sizden adınızı, şirket adınızı, e-postanızı ve telefonunuzu, ürün ayrıntılarınızı ve buluş bilgilerinizi isteriz.  

Çerezleri ve Diğer Teknolojileri Kullanarak Topladığımız Bilgiler

Sitelerimizi ziyaret ettiğinizde, Sitelerimizi ziyaret eden kullanıcıların sayısı ve erişilen sayfaları kaç kullanıcının ziyaret ettiği gibi belirli bilgileri otomatik olarak toplarız. Bu bilgileri toplayarak Sitelerimizi ziyaretçilerimiz için en iyi şekilde nasıl özelleştirebileceğimizi öğreniriz. Bu bilgileri, "çerezler" ve "web işaretçileri" gibi çeşitli yöntemlerle toplarız. Bununla birlikte, aşağıda açıklandığı üzere IP adresleri toplayabiliriz. Çerez kullanımımız veya onay vermeyi reddetme ya da geri çekme hakkında daha fazla bilgi için lütfen ayrı Çerez Politikamıza bakın.

Çerezler.  Ayrı bir politika olarak yayınlanan Çerez Politikamızda açıklandığı üzere, birçok şirket gibi, Sitelerimizde "çerezler", pikseller ve benzer teknolojiler kullanırız. Çerezler, belirli web sitelerini ziyaret ettiğinizde cihazlarınıza yerleştirilen kod parçalarıdır. Bizi daha önce ziyaret edip etmediğinizi veya yeni bir ziyaretçi olduğunuzu söyleyen ya da Sitelerin sizi en çok ilgilendiren özelliklerini belirlememize yardımcı olmaya yarayan çerezler ve benzer teknolojiler kullanırız. Çerezler, belirli bir siteyi ziyaret ettiğinizde tercihlerinizi kaydederek çevrimiçi deneyiminizi geliştirebilir.

Çoğu web tarayıcısı, yeni çerezleri ve diğer internet teknolojilerini kabul etmeyi nasıl durduracağınızı, cihazınıza yerleştirildiklerinde nasıl bildirim alacağınızı ve bunları nasıl devre dışı bırakacağınızı söyleyecektir.  Bununla birlikte, bu teknolojiler olmadan Sitelerin tüm özelliklerinden ve işlevlerinden en iyi şekilde yararlanamayabileceğinizi lütfen unutmayın.

Web İşaretçileri. Ayrı Çerez Politikamızda açıklandığı üzere, Sitelerimizdeki bazı sayfalar, "web işaretçileri" (İnternet etiketleri, piksel etiketleri ve şeffaf GIF'ler olarak da bilinir) içerir. Bu web işaretçileri, üçüncü taraflara bir işaretçinin göründüğü sayfayı indiren bilgisayarın IP adresi, işaretçinin göründüğü sayfanın URL'si, işaretçiyi içeren sayfanın görüntülenme süresi, sayfayı görüntülemek için kullanılan tarayıcının türü ve üçüncü tarafça ayarlanan çerezlerde yer alan bilgiler gibi bilgileri alma imkânı verir.

IP Adresleri ve Mobil Cihaz Tanımlayıcıları. Bir IP adresi ve mobil cihaz tanımlayıcısı, belirli elektronik cihazların İnternette birbirlerini tanımak ve birbirleriyle iletişim kurmak için kullandığı benzersiz tanımlayıcılardır. Sitelerimizi ziyaret ettiğinizde, internete bağlanmak için kullandığınız cihazın IP adresini ya da tanımlayıcısını görürüz. Sonrasında bu bilgileri, cihazın genel fiziksel konumunu tespit etmek ve Sitelerimizin ziyaretçilerinin genel konumlarını öğrenmek için kullanırız. Bu bilgileri Sitelerimizi geliştirmek için de kullanırız.

BİLGİ İŞLEMENİN AMAÇLARI VE YASAL DAYANAĞI

Topladığımız kişisel bilgiler aşağıdaki amaçlarla işlenir:

  • Ürün ve hizmet sunmak, taleplerinize yanıt vermek, ürünlerimiz ve hizmetlerimiz hakkında bilgi sağlamak ve tarafınızla bu hususlarda iletişime geçmek;
  • Çevrimiçi veya çevrimdışı bir hesap kaydetmek ve sürdürmek;
  • Garanti ve ürün kaydı, ödemeler, talepler, istekler dahil olmak üzere siparişlerinizi veya diğer işlemleri işlemek ve müşteri hizmeti sağlamak;
  • Ürünlerimizin satın alımına ilişkin finansal seçeneklerle ilgili bilgi sağlamak;
  • Sitemizin, ürünlerimizin ve hizmetlerimizin performansını ve işleyişini sağlamak, analiz etmek ve geliştirmek;
  • Dolandırıcılığı önlemek; Sitelerin Kullanım Şartlarını icra etmek; yürürlükteki tüm yasalara ve kurumsal raporlama yükümlülüklerine uymak ve Life Fitness'in anlaşmalarını icra etmek;
  • Sitelerin nasıl kullanıldığını analiz etmek, toplu trend raporları hazırlamak ve başka pazar araştırmaları yapmak;
  • Size ilgi alanlarınıza ve verdiğiniz izinlere dayalı çevrimiçi reklamlar ve pazarlama e-postaları sağlamak;
  • Sosyal ağlar gibi kanallarla Sitelerimiz üzerinden başka tüketicilerle olan etkileşiminizi artırmak; 
  • Sitelerimize, ürünlerimize, işletmelerimizin, bağlı kuruluşlarımızın, iş ortaklarımızın veya yetkili bayilerimizin hizmetlerine ilişkin bildirimler, bültenler, pazarlama iletişimleri, promosyonlar, teklifler, broşürler veya başka pazarlama materyalleri göndermek;
  • Kullanım ve trendleri izleyip analiz etmek, ürünlerimize ve hizmetlerimize olan ilgiyi değerlendirmek ve karşılaştırmak ve yeni ürünler ile hizmetler geliştirmek;
  • İş başvurularını almak ve işlemek;
  • Sporculara konsol ve mobil uygulamalar üzerinden interaktif antrenman önerilerimizi sunmak; ve
  • Spor salonlarına ve diğer ticari müşterilere ekipman izleme ve yönetim hizmetlerimizi sunmak.

Life Fitness, yasal bir dayanağın olduğu durumlarda kişisel bilgilerinizi işler. Temel alacağımız yasal dayanak şu belirtilenlerden biri olacaktır:

  • Kişisel bilgilerinizi işlememize izin vermiş olmanız;
  • Bilgilerin işlenmesinin, sizinle bir sözleşme yapmak veya yaptığınız bir talebi yerine getirmek için gerekli olması;
  • Bilgilerin işlenmesinin ABD, AB veya Üye Ülke ya da diğer yürürlükteki kanunlar kapsamında Life Fitness için geçerli olan hukuki yükümlülüklere uymak için gerekli olması ya da
  • Bilgilerin işlenmesinin, örneğin, işimizi korumak ve müşterilerimizi daha iyi anlamak için Life Fitness'ın çok uluslu bir ekipman üreticisi ve perakendecisi olarak meşru menfaatleri kapsamına giren amaçlar için gerekli olması.

Kişisel bilgilerinizi, hakkınızda kişisel bir profil hazırlamak için kullanabiliriz. Profilinizdeki kişisel bilgileri, bizden ürün ve hizmet satın almak için finansal seçeneklerle ilgili taleplere yanıt vermek ve pazarlama amacıyla sizinle iletişime geçmek için kullanabiliriz.

PAYLAŞTIĞIMIZ KİŞİSEL BİLGİLER

Spor salonu ekipmanlarındaki konsollar veya spor salonuna bağlı bir mobil uygulama aracılığıyla, hizmetlerimizi kullanan sporculardan toplanan antrenman verilerini paylaşıyoruz. Spor salonunuz, kendi takdirine bağlı olarak bilgilerinizi kullanabilir ve faaliyetlerinizi, antrenmanlarınızı ve salon ekipmanını kullanımınızı izleyebilir. Gizlilik uygulamaları hakkında bilgi almak için spor salonunuza danışmanızı öneririz.

Verdiğiniz iletişim bilgilerini bağlı şirketlerimiz, satış temsilcilerimiz veya bölgenizdeki yetkili bayiler ve diğer iş ortakları ile paylaşabiliriz. Spor salonunuz ve kendilerinin ürünleri ve hizmetleri hakkında sizinle iletişim kurabilmek ve size web sitemiz, ürünlerimiz ve sundukları hizmetlerle ilgili daha fazla bildirim, promosyon, teklif veya broşür ve diğer pazarlama materyallerini gönderebilmek için bilgilerinizi paylaşabileceğimiz diğer üçüncü taraflar. Kesin coğrafi konum bilgilerinizi, bilginiz ve onayınız dâhilinde; hedefli reklam ve analitik hizmetleri sağlayan bayiler ve taraflar dâhil, ancak bunlarla sınırlı olmayan üçüncü taraflarla paylaşırız.

Mobil uygulama işlevselliği sağlamak için üçüncü taraf uygulamaları, eklentileri, API'leri (uygulama programlama arayüzleri) ve diğer özellikleri kullanırız. Bu özelliklerden bazıları mobil uygulamaların çalışması için gereklidir. Etkinleştirmeyi seçebileceğiniz diğer özellikler arasında, örneğin fitness tesisinize giriş yaptığınızı tespit edip kaydetmeye ve tanımlanmış fitness tesislerinizdeki coğrafi çitleri ve işaretçileri algılamaya yarayan işaretçilerin yanı sıra, telefonunuza mesaj ve bildirim göndermeye yarayan hizmetler bulunur. Bu işlevleri yürüten üçüncü taraflar, siz onların sağladıkları özelliği etkinleştirdiğiniz anda tanımlanır. Bu üçüncü taraf hizmetleri kişisel bilgilerinizi toplayabileceğinden, sağladıkları özellikleri etkinleştirmeden önce bu tarafların gizlilik politikalarını incelemenizi öneririz.

Bilgilerinizi ayrıca, ürünlerimizi ve hizmetlerimizi sağlamak, anket veya yarışmaları yönetmek, ürün incelemelerini barındırmak veya sizinle iletişime geçmek vb. dâhil sizinle olan ticari faaliyetlerimizi ve etkileşimlerimizi desteklemek için adımıza hizmet ve görev ifa eden üçüncü taraflarla da paylaşırız. Bu üçüncü taraflar, adımıza hizmet ifa etmek ya da yasal gerekliliklere uyum için gerekli olanın dışında, bu bilgileri kullanmaya veya açıklamaya tarafımızdan yetkilendirilmemiştir.

Buna ek olarak, hakkınızdaki bilgileri şu şartlar dâhilinde açıklarız:

  • Yasa veya hukuki süreç uyarınca açıklamamız gerekirse;
  • Kolluk kuvvetlerine ya da kamu görevlilerine açıklamamız gerekirse;
  • Fiziksel zararı ya da finansal kaybı önlemek ya da şüphelenilen veya gerçek bir yasa dışı faaliyetin araştırılmasıyla bağlantılı olarak açıklamamız gerektiğine inandığımızda;
  • Bir kişinin hayati çıkarlarını korumak için gerekli olduğunda;
  • Kullanım Şartlarımızı icra etmek için;
  • Mal, hizmet ve yasal haklarımızı korumak için; 
  • Life Fitness, Sitelerimiz, bağlı kuruluşlarımız, müşterilerimiz, ürün kullanıcıları, iş ortaklarımız veya yetkili bayilerimize karşı sahtekârlığı önlemek için;
  • Denetim, uyum ve kurumsal yönetişim fonksiyonlarını desteklemek için veya
  • Geçerli yasalara uymak için.

Kişisel veriler de dâhil olmak üzere Sitelerimizle ilgili tüm bilgileri, bir veya daha fazla Sitenin sonraki sahibine, ortak sahibine veya işletmecisine veya kurumsal birleşme, konsolidasyon ya da yeniden yapılandırma, stoklarımızın ve/veya varlıklarımızın hemen hemen tamamının satışı veya herhangi bir durum tespiti süreci sırasında olması dâhil ancak bununla sınırlı olmamak üzere, diğer kurumsal değişiklikler ile bağlantılı olarak ifşa etme ve aktarma hakkını saklı tutarız.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINA BAĞLANTI VERME

Sosyal medya hesabınızı Halo® hesabınıza veya diğer Life Fitness mobil uygulama veya hesaplarına bağlarsanız, sosyal medya hesabınızdaki belirli kişisel bilgileri bizimle otomatik olarak paylaşacaksınız; bu bilgiler arasında sosyal medya hesabınızdaki tercih ve ayarlara, platformun kullanım şartlarına ve gizlilik politikasına ve bu Gizlilik Politikası'na uygun olarak örneğin adınız, e-posta adresiniz, fotoğrafınız, sosyal medya kişi listeniz, sosyal medya sayfalarımızda belirttiğiniz düşünceleriniz (ör. “Beğeniler”) ve sosyal medya hesabınızı bağladığınızda erişebileceğimiz diğer bilgiler yer alır.

Bizimle (ve diğer bağlı uygulamalarla) hangi bilgilerin paylaşıldığını daha ayrıntılı olarak öğrenmek ve Sitelerimizi kullanarak gerçekleştirdiğiniz faaliyetler hakkındaki bilgiler de dahil olmak üzere, bilgilerinizin hesabınız aracılığıyla nasıl paylaşıldığını yönetmek için sosyal ağ hesabınızdaki gizlilik ayarlarına bakın. Sosyal medya hesabınızın Life Fitness ile olan bağlantısını kesmek isterseniz, o sosyal medya hesabının ve sağlayıcısının ayarlarına bakmanız gerekir. 

BAŞKA WEB SİTELERİNE VE İÇERİĞE GİDEN BAĞLANTILAR

Sitelerimiz, size kolaylık ve bilgi sağlamak amacıyla diğer web sitelerinin bağlantılarına yer verebilir. Bu web siteleri, Sitelerimizden bağımsız olarak faaliyet gösteriyor olabilir. Bağlantı verilen web sitelerinin kendi gizlilik bildirimleri veya politikaları olabilir. Bağlantı verilen herhangi bir web sitesini ziyaret etmeniz durumunda, bu gizlilik bildirimlerini veya politikalarını incelemenizi tavsiye ederiz. Life Fitness, bu web sitelerinin içeriğinden, herhangi bir şekilde kullanımından veya gizlilik uygulamalarından sorumlu değildir.

Life Fitness'a kişisel bilgilerinizi göndermek için Life Fitness ile ilişkili olmayan bir web sitesini, mesajlaşma uygulamasını (WhatsApp Messenger gibi) veya başka bir uygulamayı kullandığınızda, Life Fitness'ın bu üçüncü taraf uygulamaları üzerinde herhangi bir kontrolü bulunmaz.

Kişisel bilgilerinizin üçüncü taraflarca toplanması bu Gizlilik Politikası ile düzenlenmemektedir. Üçüncü tarafların kişisel bilgilerinizi nasıl toplayıp kullandıklarını veya kendilerine gönderdiğiniz ya da aktardığınız kişisel bilgileri nasıl işlediklerini öğrenmek için, lütfen ilgili üçüncü tarafların gizlilik politikalarına bakın.

ÜÇÜNCÜ TARAF REKLAMLARI

Siteleri kullandığınızda, reklam verenler ve analiz şirketleri dâhil olmak üzere üçüncü taraflar, zaman içindeki ve farklı web sitelerindeki faaliyetleriniz ile ilgili kişisel bilgilerin de potansiyel olarak dâhil olacağı şekilde, bir takım bilgiler toplayacaktır. Bu üçüncü taraflar Life Fitness'a veri toplama, raporlama, reklam yanıt ölçümü, analitik bilgiler sağlar ve ilgili çevrimiçi pazarlama mesajlarının ve reklamların iletilmesine yardımcı olur.

Siteleri kullanımınız ile ilgili verileri (konum tabanlı bilgiler dahil) izlemek ve kaydetmek, Sitelerimizde ve üçüncü taraf web sitelerinde ilgi alanınıza dayalı reklamlar sunmak gibi amaçlar kapsamında çerezlerin ve diğer internet ve mobil uygulama teknolojilerinin ne şekilde kullanılacağını kontrol edebilirsiniz. Do Not Track/DNT (Takip Etme), bazı reklam verenler ve diğer üçüncü taraflarca kullanılan, isteğe bağlı bir tarayıcı ayarıdır.  Sitelerimiz DNT sinyallerine yanıt vermez.

Çoğu üçüncü taraf reklam veren ve bazı web tarayıcıları ile mobil cihazlar, üçüncü taraf reklamlarından vazgeçmenize olanak tanır. İlgi alanına dayalı reklamları devre dışı bırakma konusundaki bilgi ve kaynaklar http://www.aboutads.info/choices/ adresinde yer alan Digital Advertising Alliance'tan elde edilebilir. Ayrıca, www.aboutads.info/appchoices adresinden App Choices uygulamasını indirerek, bazı mobil reklam şirketleri ve diğer benzer kuruluşlar tarafından mobil cihazınızda hedeflenen reklamları izleme ve alma seçeneğini devre dışı bırakabilirsiniz.Lütfen bu mekanizmaları kullanarak devre dışı bırakmanın, size reklam sunulmasını engellemediğini unutmayın. Siteleri ve başka bir yeri çevrimiçi ziyaret ettiğinizde, genel reklamlar almaya devam edersiniz.

E-POSTALAR VE MESAJLAŞMA

Hesabınızı yönetmek ve sizi yeni özellikler ve teklifler hakkında bilgilendirmek için e-postalardan ve sizin izniniz ile anlık metin mesajlarından yararlanırız.

İstediğiniz zaman, pazarlama e-postalarımızda bulunan “abonelikten çık” özelliğini kullanarak bizden promosyon amaçlı mesaj almamayı seçebilirsiniz ya da bizimle iletişime geçerek belirli e-posta listelerinden ve hizmetlerden “çıkabilir” veya “aboneliğinizi iptal edebilirsiniz”. Bkz. “Bizimle İletişime Geçin.”

Bu e-postaları almamak için abonelikten çıksanız bile yine de hizmet bildirimleri, teknik sorun uyarıları ve tanıtım içerikli olmayan idari mesajları almaya devam edeceksiniz.

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZİ NASIL KORUYORUZ?

Siteleri ziyaret ederken veya kullanırken sağladığınız bilgileri, bu bilgilerin kaybolması, kötüye kullanılması veya bilgilere yetkisiz erişim, bilgilerin ifşa edilmesi, değiştirilmesi veya imha edilmesine karşı korumak için topladığımız kişisel bilgilerin niteliğine uygun makul güvenlik prosedürlerini ve uygulamalarını sürdürürüz. Kişisel bilgilerinizi korumak için gösterdiğimiz çabalara rağmen, bilgilerinizin yetkisiz erişim, ifşa, kullanım veya değiştirmeye karşı tamamen güvende olacağını garanti edemeyiz.  Özellikle, bilgilerin elektronik olarak iletimi ve depolanmasında her zaman bir risk vardır. Kullanıcı adınızın ve parolanızın güvenliğini korumak için, diğer faaliyetler için kullandığınız parolalardan farklı karmaşık bir parola kullanmanızı, tüm parolalarınızı güvenli bir yerde saklamanızı ve parolalarınızı başkalarıyla paylaşmamanızı tavsiye ederiz. Başkalarının hesap bilgilerinize erişememesi için, oturumunuz bittikten sonra her zaman oturumu kapatmayı unutmayın.

REŞİT OLMAYAN BİREYLER HAKKINDAKİ BİLGİLER

Siteler, 18 yaşın altındaki bireylerin erişimine ve kullanımına yönelik değildir.  18 yaşın altında olduğuna inandığımız bireylerden kasıtlı olarak kişisel bilgi toplamamaktayız. 18 yaşın altındaki bireylerden herhangi bir kişisel bilgi topladığımızı fark ederseniz, lütfen “Bizimle İletişime Geçin” bölümünde açıklandığı şekilde bizimle iletişime geçin.

HAKLARINIZ - ERİŞİM VE DÜZELTME

Kişisel bilgilerinizin gözden geçirilmesi, değiştirilmesi veya silinmesini talep etmek üzere hakkınızda topladığımız kişisel bilgilere erişim talep etme hakkına sahipsiniz. Ayrıca hakkınızda topladığımız kişisel bilgilerin bir kopyasını talep etme hakkına da sahipsiniz. Bazı durumlarda, kişisel bilgilerinizi işlemeyi kısıtlamamızı veya tamamen bırakmamızı da talep edebilirsiniz.

Hakkınızda topladığınız kişisel bilgilere erişim sağlamak, incelemek ya da düzeltmek için talepte bulunmak isterseniz, lütfen bizimle buraya tıklayarak, privacy@lifefitness.com adresine e-posta göndererek ya da aşağıda yer alan “Bizimle İletişime Geçin” bölümündeki yöntemlerden birini kullanarak iletişime geçin.

Bilgilerinize erişim vermeden önce, gizliliğinizin ve güvenliğinizin korunmasına yardımcı olmak için, kimliğinizi doğrulamaya yönelik makul adımlar atarız (ör. bir parola ve kullanıcı kimliği girilmesini zorunlu kılmak).

Kişisel bilgilerinizin işlenmesiyle ilgili gönderilen bir değişiklik, silme veya kısıtlama talebine cevaben kişisel bilgilerinize ilişkin atılan tüm adımlarda size haber verilir.

Veri işleme izninize bağlı olduğunda, verilerin bu tür bir geri çekmeden önce verilen rızaya dayalı olarak işlenmesinin hukuka uygunluğunu etkilemeksizin herhangi bir zamanda izninizi geri çekme hakkına sahipsiniz. Veri işleme, sizinle Life Fitness arasındaki bir sözleşmeye bağlı olduğunda ve veriler otomatik yollarla işlendiğinde veri taşınabilirliği hakkına da sahipsiniz. Bu hakları, privacy@lifefitness.com adresine yazılı bir talep göndererek kullanabilirsiniz. Life Fitness, talebinize bir ay içinde cevap verecektir.

Yetki bölgenizdeki uygun gizlilik veya veri koruma düzenleyicisi kurumuna şikayette bulunma hakkına sahipsiniz.

KİŞİSEL BİLGİLERİN SAKLANMASI

Life Fitness, tüm kişisel bilgileri ilgili iş ilişkisi devam ettiği sürece, bilgi yönetimi politikaları ve programlarına uygun olarak ve gerektiğinde geçerli yasalar uyarınca saklar. Life Fitness, veri sahibinin talebine dayanarak kişisel bilgileri silerken, bilgilerin tüm örneklerinin tamamen silinmesini sağlamak için makul girişimlerde bulunacaktır. Erişim, düzeltme veya silme talepleri için lütfen bu Gizlilik Politikasının "Haklarınız - Erişim ve Düzeltme” bölümüne başvurun.

Life Fitness, yükümlülüklerine uygunluğu göstermek ve incelemeler dâhil olmak üzere Life Fitness veya başka bir denetçi tarafından denetim yürütülmesine ve bu tür denetimlere katılmasına olanak vermek için, bir veri işleme faaliyet kaydı dâhil olmak üzere belgeleri saklar.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİNE AKTARILAN KİŞİSEL BİLGİLER

Bu Gizlilik Politikasının uygulandığı Siteler, burada aksi belirtilmedikçe Amerika Birleşik Devletleri yasalarına tabidir. Bu Siteleri kullanmakla veya bize kişisel verilerinizi sağlamakla, kişisel verilerinizi doğrudan Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan bize aktarırsınız. Sitelerden topladığımız kişisel verileri iş yaptığımız bazı ülkelere de düzenli olarak aktarırız; ancak bu ülkelerde, ikamet ettiğiniz ülkede geçerli olanlardan farklı veri koruma kanunları bulunabilir. Bilgilerinizi başka ülkelere aktardığımız takdirde, söz konusu ülkede geçerli olan gizlilik ve veri koruma yasaları sizin ikamet ettiğiniz ülkeninkinden farklı olsa bile, tüm bilgilerinizi bu Gizlilik Politikasında belirttiğimiz şekilde korumaya devam ederiz.  Hizmetleri sağlamak, güvenceye almak veya iyileştirmek için bağlı kuruluşlarımız ve üçüncü taraf şirketler dahil olmak üzere alt işleyicileri kullanabiliriz ve bu alt işleyiciler kişisel verilere erişebilir.  

Kişisel verilerinizi bize vererek veya antrenman performansınızı izlemek için mobil uygulamalarımızı kullanarak, kişisel bilgilerinizi bu Gizlilik Politikasına uygun olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde toplamamızı, aktarmamızı ve işlememizi onaylar ve kabul edersiniz. Kişisel verilerinizin Amerika Birleşik Devletleri'nde veya AB mahkemesi ve yetkilileri tarafından belirlenen koruma standartlarının yeterliliğini karşılamayan diğer ülkelerde işlenmesini istemiyorsanız, çevrimiçi hizmetlerimizi kullanmamalı veya kişisel verilerinizi bize diğer yollarla göndermemelisiniz.

GİZLİLİK KALKANI İLE UYUM

Life Fitness, kişisel verilerin AEA'dan ABD'ye aktarılmasında yasal dayanak olarak çeşitli mekanizmalardan yararlanır. Life Fitness'ın yanı sıra aşağıda daha ayrıntılı olarak belirtilen ABD iştirakleri, bölümleri ve yan kuruluşları, Avrupa Birliği, Birleşik Krallık ve İsviçre'den Amerika Birleşik Devletleri'ne aktarılan kişisel bilgilerin toplanması, kullanılması ve saklanması ile ilgili olarak ABD Ticaret Bakanlığı tarafından öngörülen AB-ABD Gizlilik Kalkanı Çerçevesi ve İsviçre-ABD Gizlilik Kalkanı Çerçevesi ile onaylanmıştır. Bu Gizlilik Politikası ve Gizlilik Kalkanı İlkeleri arasında herhangi bir çelişki olması durumunda, Gizlilik Kalkanı İlkeleri geçerli olacaktır. Gizlilik Kalkanı programı hakkında daha fazla bilgi elde etmek ve taahhüdümüzü görüntülemek için, lütfen https://www.privacyshield.gov/ adresini ziyaret edin.

Tüm kişisel verilere ilişkin olarak Gizlilik Kalkanı İlkeleri’ne uyan A.B.D. merkezli Life Fitness kuruluşları aşağıdakileri içermektedir: Lumos Holdings US Acquisition Co.; Life Fitness, LLC; Life Fitness Sales, Inc.; Cybex International, Inc.; Cybex Capital Corporation; Life Fitness International Sales, Inc.

İnsan Kaynakları ile ilgili kişisel verilere ilişkin olarak Gizlilik Kalkanı İlkeleri’ne uyan A.B.D.’deki Life Fitness kuruluşları aşağıdakileri içermektedir: Lumos Holdings US Acquisition Co.; Life Fitness, LLC; Life Fitness Sales, Inc.; Cybex International, Inc.; Cybex Capital Corporation; Life Fitness International Sales, Inc.

Belirli durumlarda, kişisel verilerini Life Fitness’e gönderen bireyler Gizlilik Kalkanı Ek 1 içerisinde tanımlandığı şekilde diğer uyuşmazlık çözümü yöntemleri tükendiği zaman bağlayıcı tahkim yoluna başvurabilir.

Life Fitness, AB Veri Koruma Kurumları (VKKları) ve İsviçre Federal Veri Koruma ve Bilgi Yetkilisi (FDPIC) ile işbirliği yapmayı ve çözümlenmemiş Gizlilik Kalkanı şikayetlerini bu kurum ve kişilere iletmeyi ve sözü geçen yetkili kurumlar tarafından AB ve İsviçre’den aktarılan kişisel verilere ilişkin sağlanan tavsiyelere uymayı taahhüt etmektedir. Life Fitness'tan şikayetinize ilişkin zamanında geribildirim almadıysanız veya Life Fitness şikayetinizi tatmin edici şekilde çözüme kavuşturmadıysa, daha fazla bilgi almak veya bir şikayette bulunmak için lütfen AB Veri Koruma Kurumu veya İsviçre Federal Veri Koruma ve Bilgi Yetkilisi ile iletişime geçin veya bu makamları ziyaret edin.

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN

Bu Gizlilik Politikasıyla ilgili soru veya görüşlerinizin olması durumunda, lütfen aşağıdaki bilgilerden bizimle iletişime geçin:

Life Fitness,
Attn: Law Department
10601 Belmont Ave, Franklin Park, IL 60131
Telefon: 1-800-735-3867
E-posta: privacy@lifefitness.com

Avrupa Birliği vatandaşıysanız, veri koruma sorumlusu ile de iletişime geçebilirsiniz:


DataCo GmbH

Dachauer Str. 65

80335 München

Telefon: +49 89 7400 45840

E-posta: datenschutz@dataguard.de

Hakkınızda topladığımız kişisel bilgilere erişmek, bunları incelemek ya da düzeltmek için talepte bulunmak, tercihlerinizi güncellemek, bilgilerinizin e-posta listelerimizden çıkarılmasını sağlamak istiyorsanız ya da toplanan bilgiler sonucunda pazarlama e-postalarının gönderilmesini istemiyorsanız, aşağıdaki yöntemleri kullanarak bunları gerçekleştirebilirsiniz:

  • Bu Sitelerde oluşturduğunuz herhangi bir hesapta ayarları düzenleyebilir;
  • Bizim gönderdiğimiz e-postaların içerdiği bağlantıları kullanarak abonelikten çıkabilir veya
  • Buraya tıklayarak çevrimiçi talep formu doldurabilir ya da bizimle privacy@lifefitness.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Kaliforniyalı Tüketiciler için Bildirimler ve Haklar

Kaliforniya'da ikamet ediyorsanız, Kaliforniya yasaları size kişisel bilgilerinizle ilgili belirli haklar sağlar.  Kaliforniya'da ikamet eden kişiler, bu Gizlilik Politikasının bir parçasını tamamlayan ve oluşturan Kaliforniyalı Tüketiciler için Bildirimler ve Haklar bölümünü incelemelidir.  Bildirim, https://www.lifefitness.com/en-us/legal/notice-of-rights-for-california-residents adresinde mevcuttur.